Bij mediation of bemiddeling proberen partijen samen hun problemen op te lossen. De mediator of bemiddelaar begeleidt beide partijen bij dit proces. Een succesvolle mediation of bemiddeling leidt ertoe dat u samen weer verder kunt en voorkomt veel toekomstige conflicten.

Echtscheidingsmediation of echtscheidingsbemiddeling is waarschijnlijk de bekendste vorm van mediation. De mediator helpt u met het samen regelen van uw echtscheiding en alles wat daar bij komt kijken. U wordt samen begeleid en krijgt alle noodzakelijke informatie over de zaken die geregeld moeten worden. De afspraken die u vervolgens kunt maken, worden voor u vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en, indien van toepassing, ook in een ouderschapsplan. Daarna wordt de verdere afhandeling van de echtscheidingsprocedure voor u verzorgd.

Ik treed veelvuldig op als mediator in echtscheidingszaken en in zaken over alimentatie en omgang. Verder begeleid ik scheidende ouders bij het opstellen van een goed en toekomstbestendig ouderschapsplan. Ten slotte word ik ook regelmatig door de Rechtbank ingeschakeld als mediator in lopende gerechtelijke procedures.

Mocht u meer willen weten over mediation of mocht u zich afvragen of mediation iets voor u is, dan kunt u daarover altijd vrijblijvend contact opnemen met mijn kantoor.